Tužbe protiv države: Šarić i Lončar traže odštetu od 400.000 eura
Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović

Neosnovano hapšenje i šteta nastala zbog privremenog oduzimanja imovine

Tužbe protiv države: Šarić i Lončar traže odštetu od 400.000 eura

Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar, koji su pravosnažno oslobođeni optužbe da su počinili krivično djelo pranje novca, podnijeli su tužbe protiv države, od koje traže naknadu od 400.000 eura.

Kao osnov navode neosnovano hapšenje i vrijeme provedeno u pritvoru i štetu nastalu zbog privremenog oduzimanja imovine.

Kako Dan saznaje, Šarić je tražio naknadu od 250.000 eura, a Lončar od 150.000 eura.

Prema saznanjima Dana, tužbu za naknadu štete su podnijeli nakon što je zastupnik države odbio nagodbu.

Detalji nagodbe koju su ponudili Šarić i Lončar nijesu poznati.

Na sajtu Osnovnog suda u Pljevljima stoji da je suđenje po tužbi Šarića zakazano za 22.oktobar kod sudije Marine Jelovac, a predmet po tužbi Lončara zadužila je sudija Sanja Aničić, koja je zakazala ročište za 1. oktobar ove godine.

Odluku o oslobađanju Šarića i Lončara donio je Vrhovni sud Crne Gore, koji je samo potvrdio prethodnu oslobađajuću presudu.

Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je u septembru prošle godine Duška Šarića i Jovicu Lončara optužbe za pranje 19,2 miliona eura. U presudi se navodi da nije dokazano da taj novac potiče od šverca narkotika.

To je bila četvrta presuda bratu i prijatelju Darka Šarića, kome se u Srbiji sudi za pranje novca za koji se sumnja da je stečen švercom droge. Šariću i Lončaru sudilo se pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude Višeg suda u Bijelom Polju, a suđenje je trajalo sedam i po godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.