Godinama nije prala zube, a EVO rezultata: Zubarka je bila u šoku
Ilustracija

Godinama nije prala zube, a EVO rezultata: Zubarka je bila u šoku

Tina Stoklosa jede tri godine samo voće, a već dvije godine ne pere zube pastom i četkicom. Zubarka je ostala u nevjerici kada je vidjela rezultate njene ishrane.

Tina (39) je u svojim tridesetim godinama imala uspješnu karijeru dizajnerke enterijera, ali nije bila zadovoljna činjenicom da je još uvijek singl i da mora stalno da se bori sa svojom prekomjernom težinom.

"Stalno sam imala napade gladi. Bila sam na raznim dijetama, ali svejedno nisam gubila kilograme i iz godine u godinu sam se osjećala sve bespomoćnije. Dok sam tražila recept za zeleni smuti, slučajno sam na Internetu našla djevojku koja se hranila isključivo voćem", ispričala je Tina je u jednom intervjuu kako je otkrila frukturijanstvo.

"Poslije sam našla cijelu grupu fruktarijanaca. Većina njih izgledala je nevjerovatno zdravo i imali su toliko energije da su neki odlučili da se bave sportovima izdržljivosti", rekla je.

Tina je tako odlučila da isproba taj način života na nedjelju dana. Od te prve nedjelje prošle su tri godine! Ne pere zube već dvije godine i danas živi sa svojim vjerenikom (koji je takođe frukturijanac) na Baliju.

Godinu dana nakon promjene ishrane odlučila je da prestane da pere zube. Smatra da njen način ishrane ruši društvene norme i ideje – a svakodnevno pranje zuba je jedno od njih. Iako ona i njen vjerenik konzumiraju svaki dan puno voćnog šećera, oboje su se prije dvije godine odrekli četkice za zube. Sigurni su da im vlakna iz voća čiste zube na prirodan način.

Zubarka iznenađena rezultatom

"Kad sam nakon tri godine išla na rutinski pregled zuba, moja zubarka je pozvala još dvojicu kolega da im pokaže moje zube. Bili su u toliko sjajnom stanju da su ostali šokirani", otkrila je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.