Merkel upozorila Trampa da ne ugrozi UN
Angela Merkel

Merkel upozorila Trampa da ne ugrozi UN

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je američkog predsjednika Donalda Trampa da ne padne u iskušenje uništavanja multilateralizma i Ujedinjenih nacija (UN).

"UN su osnovane na ruševinama Drugog svjetskog rata i naravno da su daleko od savršentva", rekla je Merkelova na predizbornom mitingu pred regionalne izbore u Bavarskoj.

Prema njenim riječima, uništavanje nečeg bez prethodog razvoja nečega novog izuzetno je opasno i može da uništi trenutni poredak koji garantuje mir.

Njemačka kancelarka je dodala da je multilateralizam najbolji put navodeći da je Tramp rekao da multilateralizam nije odgovor za probleme i vjeruje da postoje situacije sa jednim pobjednikom.

Tramp je prošle nedjelje u govoru na Generalnoj debati godišnjeg zasijedanja Generalne skupštine UN osudio "ideologiju globalizma".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.