Demokrate: Nikad više DPS na vlasti u Kotoru
Kotor

Demokrate: Nikad više DPS na vlasti u Kotoru

Klub odbornika DPS-a u SO Kotor javnosti se još jednom predstavio saopštenjem koje pokazuje svu neozbiljnost i neodgovornost koja ih karakteriše sve vrijeme njihovog djelovanja u Kotoru, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore nakon izjave DPS-a da je vrijeme da Ministarstvo javne uprave opomene, a Vlada da pripremi uvođenje prinudne uprave jer kotorska Skupština odavno ne funkcioniše.

“Čudi nas da se javljate zbog neodržavanja skupštine, kada ono najviše pogoduje vama, jer građani Kotora već tri mjeseca nemaju priliku da uživo slušaju kako se pravite nevješti i kako bježite od svake teme koja je značajna za grad. Niste bili tako zabrinuti za rad SO Kotor kada ste pobjegli da se ne bi izjasnili o zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata da se ne bi zamjerili vašoj centrali. Niste bili tako privrženi dobrobiti grada kada ste odbijali da podržite zaključke vezane za gradnju u Kostanjici i Dobroti. Možda vam jedino nedostaje sjednica SO Kotor kako bi opet u direktnom prenosu otvorili dušu i pričali o partijskim zapošljavanjima i odnosima između vaših zaraćenih lokalnih frakcija. Ništa što je na bilo koji način moglo da se ne dopadne centrali i predsjedniku DPS-a niste imali hrabrosti da uradite, bez obzira na interese grada. Budite ubjeđeni, tek ćete ih naljutiti kada vide koliko neozbiljna saopštenja štancujete, možda i više nego što ste ih naljutili rezultatom na predsjedničkim izborima, predizbornim skupom i istorijskim govorom lokalnog šefa”, navode Demokrate.

Dodaju da je u svom saopštenju DPS naveo hronologiju zasijedanja SO Kotor, te da se neimenovani autor vjerovatno umorio, i nije mogao da čita zakon na koji se odnosi saopštenje.

“Nakon što su utvrdili da tri mjeseca nije održana sjednica skupštine zavapili su da po zakonu Vlada Crne Gore treba da uvede prinudnu upravu. Znajući da je to jedini način da se DPS ikad više, preko svojih ministara, na bilo koji način dograbi vlasti u Kotoru, prizivaju prinudnu upravu u Kotoru. U skladu sa odredbama člana 185. Zakona o lokalnoj samoupravi, Vlada ima pravo da opomene lokalnu samoupravu, a potom da uvede prinudnu upravu, ukoliko sjednica skupštine opštine nije održana 6 mjeseci, što će reći da se nisu ispunili preduslovi ni za opomenu, ni za prinudnu upravu. Očigledno je da je problem sa brojevima i brojanjem ostao kao trajna posledica koordiniranja Svetozara Marovića ovom grupom kotorskih politikanata, ranije nisu znali ko je prvi, ko drugi, a danas ni da je tri manje od šest”, saopštavaju Demokrate.

Pozivaju DPS da sljedeći put kada budu pisali saopštenja u kojima se pozivaju na zakone, pročitaju zakone i nađu pravnika da ga protumači.

“Pravog pravnika, a ne pravnike iz hobija. Za kraj, da vas upoznamo sa par činjenica u koje nemate razloga da sumnjate niti jednog trenutka. U Kotoru neće biti prinudne uprave i vi nećete biti skupštinska većina nikada više”, poručuju na kraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.