Đurić: Vučić izdao naređenje da se podigne gotovost vojske i policije
Marko Đurić

Đurić: Vučić izdao naređenje da se podigne gotovost vojske i policije

Direktor kancelarije pri srbijanskoj Vladi zadužene za Kosovo Marko Đurić izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu Mojsiloviću da podigne borbenu gotovost i da je u toku sastanak Vučića sa bezbjednosnim zvaničnicima zbog, kako je naveo, "upada kosovske policije na jezero Gazivode", javlja Anadolija.

"Predsjednik je izdao naređenje načelniku Generalštaba i ministru unutrašnjih poslova da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti, da podignu nivo gotovosti u svojim institucijama. Vučić je upoznao i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 štititi svoj narod", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu. 

On je dodao da "Vučić na posebnoj lokaciji ima sastanak sa načelnikom Generalštaba i drugim policijskim i bezbjednosnim zvaničnicima".

Đurić je ustvrdio da su "specijalne jedinice, do zuba naoružane sa dugim cijevima, albanske policije" iz Prištine "zauzele" jezero Gazivode kako bi omogućile predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju da posjeti jezero Gazivode.

On je ustvrdio da su specijalne jedinice "upale" i u Centar za ekologiju i sport gdje su "ljude bez razloga vezali i uhapsili, a cilj je da zaplaše srpski narod".

Đurić je dodao da je takvo ponašanje "suprotno svim sporazumima" i da su garancije da ROSU ili druge specijalne jedinice kosovske policije neće ulaziti na sjever Kosova dali i NATO i svi drugi.

"Ovako nešto desilo se na očigled međunarodne zajednice. Sve koje smo zvali, ćutali su - nema odgovora ni iz EU, ni iz NATO", rekao je Đurić.

Kosovske institucije još se nisu oglasile o navodima srbijanskih zvaničnika. 

Gazivode se nalaze na sjeveru Kosova u kojem većinsko stanovništvo čine Srbi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.