Jedinice ROSU se povukle sa Gazivoda
Ilustracija

Jedinice ROSU se povukle sa Gazivoda

Specijalci ROSU zauzeli su danas vještačko jezero i hidrocentralu Gazivode, prenose beogradski mediji. Prema saznanjima akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović oglasio se saopštenjem: 

- Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mjere koje država bude naložila - navodi se u saopštenju. 

Glavni portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio da ta misija nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sjever Kosova.

On je za Tanjug kazao da je u toku provjera tačnosti takvih informacija i da se vrši monitoring situacije.

Kako navodi Tanjug, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas prije podne u neposrednoj blizini brane i vještačkog jezera Gazivode.

Dodaje se i da oni nose duge cijevi, a jedan dio ima fantomke. 

Takođe, navedeno je da su pripadnici ROSU ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je za RTS da su se kosovske specijalne jedinice povukle sa vještačkog jezera Gazivode.

"Jedinice ROSU su se povukle, trenutno je mirno", rekao je Vulović za RTS nešto posle 14 sati.

Na pitanje da li je tačno da se kosovski predsjednik Hašim Tači provozao čamcem po jezeru, Vulović je rekao da se nije ni provozao, već da se "krio u priobalju".

On je dodao i da je važno da niko nije povrijeđen, a ni uhapšen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.