Trik svjetskih šminkera za prekrivanje podočnjaka
Ilustracija

Trik svjetskih šminkera za prekrivanje podočnjaka

Podočnjaci su čest problem koji muči mnogo žena, a uzrokuju ih umor i nedovoljno sna.

Budući da nije lako izabrati savršen korektor i stopiti ga s ostatkom kože, otkrivamo vam trik svjetskih šminkera koji i vi možete isprobati.

Ovaj trik će jako dobro prekriti vaše podočnjake: Umjesto da novac trošite na nove proizvode, iskoristite osušeni puder koji se skuplja na zatvaraču,piše Oslobođenje.ba.

Puder koji se skuplja u čepu je gušći i idealan je za prekrivanje podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju. Nakon nanošenja osnove, prstom zahvatite malo pudera sa zatvarača te ga nježno utapkajte ispod očiju.

Šta možete učiniti ako nemate primer za vašu sjenku? Pronašli smo odličnu (jeftinu) alternativu. Jednostavno koristite bebi puder. Tako je, bebi puder je odlična osnova za sjenku za oči. Samo je važno da kupite onaj koji ne sadrži talk. Nanesite ga malom četkom na očne kapke. Zatim sačekajte 10 minuta prije nego što počnete da primjenjujete šminku. Prašak će apsorbovati svu suvišnu masnoću i stvoriti savršenu podlogu za svaku vrstu sjene, savjetuju stručnjaci za ljepotu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.