Pronađena brojna ljudska tijela

Apokaliptične scene iz Indonezije: Zemljotres i cunami odnijeli 384 života(VIDEO)(FOTO)

Indonežanske vlasti su saopštile da je najmanje 384 osoba stradalo posle zemljotresa i cunamija koji je pogodio ostrvo Sulavezi, prenijela je agencija Frans pres.

Prethodno je saopšteno da su kod grada Palu na ostrvu Sulavezi pronađena brojna ljudska tijela.

Navodi se da su i tokom jutra nastavili snažni naknadni potresi u tom priobalnom gradu koji živi od turizma, nakon udara talasa visokoh više od tri metra koje je pokrenuo jučerašnji zemljotres od 7,5 stepeni Rihtera.

"Mnoga tijela su pronađena duž obale nakon cunamija, ali tačan broj žrtava i dalje nije poznat", kazao je portparol indonežanske vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho,prenosi agencija Tanjug.

DoMrXndUcAAghc0

Foto: Twitter

Rojters navodi da se na amaterskim snimcima, za koje agencija naglašava da nije provjereno da li su autentični, vidi kako talasi ruše kuće duž priobalnog pojasa Palua, rasturaju brodske kontejnere i bujicu koja poplavljuje lokalnu džamiju.

DoMfVX6UcAA40m2

Foto: Twitter

Indonežanske vlasti još nemaju informacije iz grada Dongal, koji je bio bliže epicentru zemljotresa, na 27 kilometara od njega. U Dongali i Paluu živi više od 600.000 ljudi.

To područje juče je prvo pogodio slabiji zemljotres u kojem je stradala jedna osoba, a povrijeđeno je najmanje deset.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.