U prvih osam mjeseci turista više za 12,3 odsto, najbrojniji gosti iz Srbije i Rusije

Monstat

U prvih osam mjeseci turista više za 12,3 odsto, najbrojniji gosti iz Srbije i Rusije

U prvih osam mjeseci ove godine u Crnoj Gori ostvareno je 12,3 odsto više dolazaka i 7,1 odsto više noćenja turista nego u istom periodu prethodne godine.

U avgustu ove godine godine u kolektivnom smještaju ostvareno je devet odsto više dolazaka turista u odnosu na avgust 2017. godine.

“Broj ostvarenih noćenja viši je za 4,5 odsto nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 92,8 odsto ostvarili su strani, a 7,2 odsto noćenja ostvarili su domaći turisti”, saopšteno je iz Zavoda za statistiku Monstat.

U strukturi noćenja stranih turista, u avgustu ove godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije 18,8 odsto, Rusije 15, Francuske 7,7, Ujedinjenog Kraljevstva 5,5, Poljske 4,8, Bosne i Hercegovine 4,6, Njemačke 3,8 i Češke 3,5.

Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 36,3 odsto noćenja.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u avgustu 2018. godine, najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 92,3 odsto. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.