Baranin kažnjen novčano jer je komšinici rekao da je debela
ilustracija

Baranin kažnjen novčano jer je komšinici rekao da je debela

Opažanje i sugestija koštala je pedestogodinjeg Baranina 105 eura koga je Sud za prekršaje u Budvi –odjeljenje u Baru proglasilo krivim i novčano je kažnjen jer je sugrađanku uvrijedio na javnom mjestu rekavši joj pored ostalog da je debela.

Sud za prekršaje, donio je rješenje da se Baranin kazni jer je prekšio Zakon o javnom redu i miru. On je sugrađanki pored ostalog kazao :“ ...Vidiš li ti kako si debela, bolje se udaj, možda se nikad i ne udaš...“

Uzaludno je okrivljeni tvrdio da je imao dobru namjeru i ukazivao komšinici kako je poželjno manje da jede te misli na izgled i svoje zdravlje.

Kada su mu vlasnici marketa u kome radi djevojka koja ga je tužila, kazali da se žalila da je uvrijedio, on je pošao i izvinio se. Baranin navodi da je poznaje oko šest mjeseci, i da mu po godinama kćerka može biti, objašnjavajući da je imao dobre namjere za njeno dobro.

Sa druge strane, djevojka je istog dana, nekoliko sati kasnije pošla prvo otišla u Hitnu, pa u policiju gdje je prijavila slučaj.

Za olakšavajuću okolnost koja utiče da kazna bude veća, ili manja, sud je uzeo što se okrivljeni izvinio oštećenoj.

Za ovaj prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru propisana je novčana kazna od 100 do 400 evra. 

Izvor:Jedro.bar

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.