30 hektara u pepelu, policija traži vlasnika placa sa kojeg je krenuo požar (VIDEO)
Foto:Ulinfo

Ogromna šteta u Ulcinju , izgorjelo preko 500 stabala maslina

30 hektara u pepelu, policija traži vlasnika placa sa kojeg je krenuo požar (VIDEO)

Požar u Bažbuljuku i Mendri nije ugašen ali je pod kontrolom. Prema mojoj procjeni izgorjelo je oko 30 hektara niskog rastinja i oko 500 stabala maslina. U Kručama izgorjela je baraka, uz podršku kolega iz Bara uspjeli smo da zaustavimo širenje požara na nekoliko okolnih kuća – kazao je Pobjedi šef Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti.

Požar je izbio u srijedu oko 13 sati u Bažbuljuku. Policija je saopštila da je uzrok ljudski faktor i tragaju za jednom osobom.

Ulcinjska policija, prema informacijama Vijesti, traga za K. N., vlasnikom zemljišta u maslinjaku u Bažbuljuku, jer vjeruje da je prekjučerašnji požar ogromnih razmjera izbio na njegovoj imovini a zatim se proširio.K.N., za koga se pretpostavlja da je i zakupac jednog kupališta na Velikoj Plaži, zasada nije dostupan policiji a istražitelji još provjeravaju u katastru da li je zemljište u Bažbuljuku prevedeno na njega.

Za sada je nije poznato da li je u pitanju nemar ili namjera.

Ekipe vatrogasaca tokom noći između srijede i četvrtka dežurale su ali nijesu mogli spriječiti da se vatra proširi na područje Mendre, pojas uz more.

Tri aviona iz Direktorata za vanredne situacije su juče cijeli dan gasila žarišta, jer je to bilo teško uraditi sa kopna.

“Požar nije potpuno ugašen. Nastojimo da zaštitimo objekte koji su udaljeni od žarišta oko dva kilometra i za sad nijesu ugroženi. Ali, nikad se ne zna, ako vjetar počne da duva u tom pravcu, vatra može stići tamo za par minuta”, kazao je Mehmeti sinoć, prenosi Pobjeda.

Predsjednik opštine Ljoro Nrekić sazvao je juče hitan sastanak štaba za vanredne situacije, na kom je konstatovano da je, i pored visokog rizika zbog sjevernog vjetra, situacija na terenu “pod kontrolom, što ne znači da se u međuvremenu ne može pogoršati”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.