Mirza Teletović objavio kraj karijere
Mirza Teletović

Postaje predsjednik KS Bosne i Hercegovine

Mirza Teletović objavio kraj karijere

Bosanski košarkaš Mirza Teletović odlučio je da se penzioniše i postane član Upravnog odbora KS Bosne i Hercegovine.

On će, kako javljaju mediji iz regiona, vjerovatno postati predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Teletović je rođen 1985. dolazi iz Jablanice, a tokom karijere je igrao za Slobodu iz Tuzle, Ostende, Baskoniju, Bruklin Netse, Finiks i Milvoki Bakse.

Bio je šampion u Belgiji, Španiji i igrao je na F4 Evrolige dva puta, a u NBA je prosječno imao 8,1 poen i 3,2 skoka.

Njegova pozicija je bila na krilnom centru, a poznat je kao dobar šuter sa spoljnih pozicija, ali je posljednjih godina NBA karijere imao zdravstvenih problema.

Krvni ugrušci u plućima i plućna embolija su mu skratili karijeru, ali je jedan od najboljih BiH košarkaša bio i pod nožem zbog operacije koljena.

Decembra prošle godine zbog toga se po drugi put zbog plućne embolije javilo pitanje hoće li nastaviti karijeru i po svemu sudeći rekao je "kraj".

Njegov izbor za predsjednika KSBiH naišao je na pozitivne reakcije pa je tako legendarna košarkašica Razija Mujanović rekla da će to biti pravi potez za razvoj košarke u Bosni.

"Mirza Teletović je to zaslužio svojim zalaganjem kao kapiten reprezentacije, zaslužio je to kao ambasador naše zemlje u svijetu i kao pravi primjer odnosa prema grbu koji je nosio na srcu", rekla je Mujanović, a prenio Klix.ba.

Dodala je da tamošnjem savezu treba da se priključi još bivših sportista koji su svoj život i karijeru posvetili košarci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.