Subotić svjedočio: Boljeviću sam posudio 1,5 miliona eura
Stanko Subotić

Slučaj oduzimanja imovine Svetozaru Maroviću

Subotić svjedočio: Boljeviću sam posudio 1,5 miliona eura

Biznismen Stanko Subotić kazao je u Višem sudu da je svom prijatelju Isatu Boljeviću 2015. pozajmio million i po eura. Subotić je to naveo svjedočeći u postupku koji se vodi oko oduzimanja imovine Svetozaru Maroviću i njemu bliskih osoba.

Podsjetimo Baranin Isat Boljević ranije je podgoričkom Višem sudu ustvrdio da je od biznismena Stanka Subotića pozajmio 1.500.000 eura, koje je dao prijatelju Radojici Krstoviću za kupovinu luksuzne vile u naselju Babin do u Budvi. Specijalno tužilaštvo traži trajno oduzimanje vile koju je od supruge Svetozara Marović, Đurđine, kupio Radojica Krstović.

Subotić je danas u sudnici kazao da mu se 2015. obratio Isat Boljević, njegov prijatelj, i tražio mu pozajmicu od milion i po eura.

Subotić kaže i da je Boljeviću novac predao u svom hotelu na Svetom Stafanu, nekoliko dana nakon zahtjeva.

“Novac mu je bio potreban zbog biznisa”, naveo je Subotić.

Subotić je saopštio da Boljevića poznaje od sredine devedesetih, kada Baranin je radio namještaj i opremao njegove objekte.

Objasnio je i da novac, koji je dao Boljeviću potiče od rente u Beogradu. Subotić navodi i da je prije pola godine dokumentaciju o tome dostavio tužilaštvu.

Na današnjem ročištu pored Subotića, saslušan je i svjedok Zoran Mugoša, bivši tjelohranitelj Sveta Marovića.

On je kazao da je svom šefu pozajmio 500.000 eura, koje mu je Marović vratio godinu kasnije. Mugoša je naveo da je taj novac dobio od prodaje očeve zemlje.

Izvor: RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.