Federika Mogerini organizuje večeru za premijere Zapadnog Balkana
Federika Mogerini

Šefica diplomatije EU

Federika Mogerini organizuje večeru za premijere Zapadnog Balkana

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini organizovaće večeras u Njujorku večeru za premijere sa Zapadnog Balkana.

Večeri će prisustvovati  i evropski komesar za pregovore o pristupanju EU Johanes Han, koji se prethodnog dana u Njujorku sastao sa ministrima spoljnih poslova zemlja Zapadnog Balkna.

Tom prilikom je naglasio da je regionalna povezanost katalizator napretka svih zemlja regiona ka EU, privrednog rasta i otvaranja novih radnih mjesta, prenosi Tanjug.

”Zapadnobalkanska šestorka bi trebalo da iskoristi pozitivan trenutak kada je proširenje u pitanju”, poručio je Han na svom Tviter nalogu. 

Han je u Njujorku održao i bilateralne sastanke sa šefovima diplomatija BiH i Kosova. 

Komesar je na svom Tviter nalogu naveo da je sa Bedžetom Pacolijem razgovarao o važnosti napretka u dijalogu sa vlastima u Srbiji.

”Sveobuhvatno i obavezujuće rješenje biće dobro za cio region”, napisao je Han na Tviteru. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.