Podgorica da podigne spomenik Josipu Brozu Titu, 47 godina ponosno nosila njegovo ime
Josip Broz Tito

Vuković sa predstavnicima UBNOR-a i antišašista

Podgorica da podigne spomenik Josipu Brozu Titu, 47 godina ponosno nosila njegovo ime

„Glavni grad Podgorica će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom“, rekao je gradonačelnik Podgorice Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima UBNOR-a i antišašista Podgorice na čelu sa predsjednikom Borivojem Banovićem.

Gradonačelnik Podgorice je iskazao posebnu zahvalnost predstavnicima UBNOR-a i antišašista Podgorice na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva,  jer bez nje ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke države Crne Gore, saopšteno je iz PG Biroa.

On je saopštio da je ponosan što UBNOR i antifašisti njeguju takvu tradiciju i što su u najtežim vremenima bili na pravom putu koji treba slijediti kao moralni orijentir našeg društva u cjelini.

image1161030x773

Sa sastanka, foto:PG Biro

Vuković je istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastojati da u većoj mjeri podržava aktivnosti UBNOR-a i antifašista Podgorice, dajući svoj doprinos afirmaciji i promociji ideja i vrijednosti koje zajedno treba da nastavimo da njegujemo i prenosimo na nove generacije.

„Ponosni što smo imali takve pretke i vizionare“ naglasio je Vuković.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović je rekao da je dosadašnja saradnja sa Glavnim gradom bila veoma dobra i da očekuje da u narednom periodu bude na još višem nivou, kroz realizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antišašista Podgorice posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih istorijskih datuma i očuvanju spomen obilježja na teritoriji Podgorice -  navodi se u saopštenju.

Predstavnici UBNOR-a su naglasili da će planiranim aktivnostima i svojim djelovanjem nastaviti da šire  ideju antifašizma  i da afirmišu njene vrijednosti kako bi se prenosila i na mlađe generacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.