Stiže supertajfun
Foto: Getty Images

Astronaut ga uslikao

Stiže supertajfun "Trami" (FOTO)

Peti supertajfun od početka godine formiran u zapadnim dijelovima Pacifika. Slike "Trami" je fotografisao astronaut na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Evropski astronaut, koji je fotografije napravio, Aleksandar Gerst objavio ih je na svom Tviter profilu, opisujući oluju kao "da je neko izvukao veliki čep iz naše planete".

"Gledamo u još jednu veliku oluju. Tajfun 5. kategorije Trami je nezaustavljiv i uputio se ka Japanu i Tajvanu. Budite sigurni vi dolje", napisao je astronaut na svom profilu, piše CNN, a prenosi Dnevni avaz. 

Trenutne prognoze kažu kako će tajfun pogoditi sjeverni i centralni Tajvan, kao i japansko ostrvo Rjukju. S druge strane, meteorolog CNN-a Tom Sejter kaže da se oluja smirila, ali da meteorolozi čekaju kojim putem će proći. 

DoAlRwNWkAQNLRh

Foto: Tviter

Oluja i dalje nosi vjetrove od oko 140 kilometara na sat, a Sejter je rekao da je ona za sada veoma nepredvidiva. 

Očekuje se da oluja izgubi na snazi prije udara u južnom Japanu za četiri dana, ukoliko nastavi svoju dosadašnju putanju. Ali, čak iako izgubi na snazi, dostići će 4. kategoriju oluje, što bi moglo da pruzrokuje poplave i klizišta. 

Trami dolazi "za petama" supertajfuna "Mangkut" koji je pogodio Filipine prije dvije nedjelje, pri čemu je poginulo više desetinaljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.