Suđenje za pranje novca ponovo odgođeno
Viši sud

Advokati odbrane traže od suda da im se dostavi optužnica za Nikolića

Suđenje za pranje novca ponovo odgođeno

U podgoričkom Višem sudu, ponovo je odgođeno suđenje lideru Pokreta za promjene (PzP) Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i ostalim optuženima za pranje novca i formiranje kriminalne organizacije. Suđenje je odgođeno za 24. oktobar na zahtjev odbrane.

Advokati odbrane tražili su od suda da im se dostavi optužnica za Nikolića koji se tereti da je utajio više od 100 hiljada eura, kao i rješenje o spajanju postupka kako bi pripremili odbranu.

"Pošto su spojeni predmeti i radi se sad o jedinstvenom djelu o kome će se jedinstveno suditi, mi moramo biti upoznati sa svim činjenicama iz te optužnice a takođe i o razlozima za spajanje postupka koji je Viši sud svojim rješenjem potvrdio, tako da su to procesni razlozi iz kojih smatramo da je neophodno da nam se svima dostave akti koje smo tražili i da, nakon što se upoznamo, nastavimo sa glavnim pretresom", kazao je advokat Nebojše Medojevića, Dejana Vujisića i Željka Šćepanovića, Ivan Šebek, prenosi RTCG.

Specijalno državno tužilaštvo je u januaru podigalo optužnicu protiv Medojevića, Nikolića i još deset osoba, pod sumnjom da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 2016 godine.

Optuženi su Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.