Sačekuša usred dana: Novljanin ubijen u Johanesburgu(FOTO)
Đorđe Mihaljević

Trgovac dijamantima likvidiran u poršeu

Sačekuša usred dana: Novljanin ubijen u Johanesburgu(FOTO)

Novljanin Đorđe Mihaljević (43) ubijen je prekjuče u Johanesburgu, u Južnoj Africi.

Portal Bedfordview and Edenvale news prenio izjavu kapetana policije Andrea de Jagera da je na Mihaljevića ispaljeno više hitaca dok se nalazio u automobilu i čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu,piše Dan.

Urednica tog portala Marijeta Lombard preksinoć je na svom tviter nalogu objavila da se radi o trgovcu dijamantima koji posjeduje srpski pasoš i da je motiv ubistva najvjerovatnije biznis kojim se bavio.

Na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom "poršeu" prišli na motorima.

- Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najvjerovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli "poršeu" i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, vjerovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobjegne, ali je uspio da pređe samo stotinjak metara. Zaustavio je automobil i uspio da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Bedfordviewkilling750x421

Foto: Twitter

U posljednjih šest mjeseci tamo su ubijena još dva Srbina koja su se bavila istim poslom.

Mihaljević je za sobom ostavio dvoje djece. I njegov otac Petar Mišo Mihaljević umro je nekoliko dana nakon što je 20. decembra 2013. otet i mučen u Johanesburgu. 

Južnoafrički mediji su tada objavili da je Petar Mihaljević otet upravo zbog poslova njegovog sina sa Krejčirom, ali je Đorđe to demnatovao. On je za tamošnje medije tada kazao da je njegov otac preminuo od srčanog udara, nakon što je prije toga u bolnici preživio moždani udar. Sa druge strane, forenzičar Čed Tomas je rekao da je Petar Mihaljević kidnapovan 20. decembra dok se vraćao kući i da su mu tokom mučenja čekićem polomljene karlica i noga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.