Purišić: Nastavljamo pregovore, spremni na kompromis
Kemal Purišić

Do kraja nedjelje

Purišić: Nastavljamo pregovore, spremni na kompromis

Vlada će do kraja sedmice nastaviti pregovore sa sindikatima o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, najavio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Ministarstvo je spremno da napravi kompromis, ali je apelovalo da se razumije sprovođenje reformi, koje su, kaže Purišić, često bolne.

“Naši prijedlozi su u ovoj fazi zaista udaljeni, ali mi imamo i obavezu i potrebu da o ovoj važnoj temi i dalje razgovaramo, s obzirom na to da su sindikati kazali da je loptica u dvorištu Vlade, mi ćemo svakako nastaviti razgovore sa njima do kraja nedjelje. Moja je namjera da zatražim i da imamo jedan takav sastanak sa njima do kraja ove nedjelje”, kazao je Purišić za RTCG.

Da li će i koliko još biti razgovra, zavisi kaže Purišić, od narednog sastanka.

"Moja je namjera da tražimo prostor za kompromis, ali on ne može biti jednostran, jer kompromis podrazumijeva da želju oko ovih ciljeva, ovih potreba koje smo kao Vlada prepoznali da nađemo negdje i da pokušao da dogovaramo”, zaključio je Purišić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.