Donald Tramp, foto:AA

Tramp kasnio na svoj godišnji govor na zasijedanju Generalne skupštine

"Učinio sam više od skoro svih svojih prethodnika, izolovati iranski režim"

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je danas međunarodnu zajednicu da izoluje iranski režim ocjenjujući da je tamo na vlasti "korumpirana diktatura".

 "Ne možemo dozvoliti da glavni sponzor terorizma u svijetu posjeduje oružje najopasnije na planeti i da prijeti Americi ili Izraelu", rekao je Tramp za govornicom tokom Generalne debate danas popodne započetog 73. zasijedanja Generalne skupštine UN, javlja agencija Beta.

"Tražimo od svih država da izoluju iranski režim dok se nastavlja agresija tog režima i da podržimo iranski narod", rekao je Tramp.

Govoreći o Sriji, američki predsjednik je obećao odgovor sirijskoj vladi u slučaju nove upotrebe hemijskog oružja.

Tramp je rekao da se Venecuela suočava s "humanitarnom tragedijom", navodeći iseljavanje stanovnika zbog opšte nemaštine.

Američki predsjednik je hvalio svoju inicijativu za mir sa Sjevernom Korejom, ali je upozorio da će međunarodne sankcije protiv nje ostati na snazi dok se ne sprovede potputna denuklearizacija

Tramp je ocijenio da je kao predsjednik za manje od dvije godine učinio više od skoro svih svojih prethodnika.

Tramp kasnio, napravio pometnju

Inače, američki predsjednik Donald Tramp kasnio je na svoj godišnji govor na zasijedanju Generalne skupštine UN.

Zbog njegovog kašnjenja su organizatori ovog skupa morali da izmijene redosljed govornika.

2018092523254553237541592Web

Foto: AA

Prema prvobitnom planu, Tramp je trebalo da govori drugi po redu na današnjem zasijedanju, poslije predsjednika Brazila Mišela Temera. 

Međutim, posle Temerovog govora uslijedila je neprijatna pauza dok su zvaničnici UN pripremali govornicu za trećeg govornika, predsjednika Ekvadora Lenjina Morena Garsesa, koji je u invalidskim kolicima, prenosi AP. 

Trampova kolona automobila stigla je u sjedište UN u Njujorku dok je Garses govorio, a Bijela kuća, za sada, nije objasnila zašto Tramp kasni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.