Raspisan konkurs UPCG za dodjelu nagrada za društveno odgovorno poslovanje
Foto: Ilustracija

Primjeri dobre prakse kompanija

Raspisan konkurs UPCG za dodjelu nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom "UPCG nagrade za DOP".

Konkurs UPCG je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra 2018. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori, saopšteno je iz Unije poslodavaca Crne Gore.

Kako se navodi, svečana ceremonija dodjele „UPCG nagrada za DOP“, koju UPCG organizuje petu godinu zaredom, biće održana u decembru 2018. godine. Cilj „UPCG nagrada za DOP“ je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju.

Prema propozicijama konkursa, ističe se da će UPCG preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada, i to za poslovanje u sljedećim oblastima DOP-a: (1) briga za zaposlene; (2) briga za životnu sredinu; (3) briga za zajednicu. Takođe, jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po sve tri navedene oblasti, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

„UPCG nagrade za DOP“ se, kako se ističe, dodjeljuju u tri kategorije: mala preduzeća (do 50 zaposlenih); srednja preduzeća (do 250 zaposlenih); velika preduzeća (preko 250 zaposlenih).

Od pristiglih prijava/primjera dobrih poslovnih praksi, navodi se, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu) i u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća).

Pojašnjeno je da su glavni kriterijumi na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 1. januara 2018. godine.

Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, kako je navedeno, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa web sajta UPCG: www.poslodavci.org.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.