Policajci iz Bijelog Polja i Mojkovca darivali krv
Foto:R.Ćatović

Na raspolaganju kad su najpotrebniji

Policajci iz Bijelog Polja i Mojkovca darivali krv

Crnogorska policija sprovodi niz aktivnosti u susret Danu unutrašnjih poslova koji se obilježava 2. Oktorbra.Tim povodom su i danas bjelopoljski i mojkovački policajci darivali krv Zavodu za transfuziju.

Tradicionalno, zajednički službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja granične policije te Odjeljenja bezbjendosti Mojkovac su jutros darivali oko 40 jedinica najdragocjenije tečnosti.

Smolović Milorad, pomoćnik komandira CB Bijelo Polje istakao je da se policajci rado odazivaju ovakvim humanim  akcijama te da je u pitanju dugogodišnja praksa darivanja krvi.

“Povodom Dana policije pored ove jutrošnje akcije imali smo i brojne aktivnosti. Posjetili smo više škola na gradskom, prigradskom i ruralnom podrčju a održali smo i taktičko tehnički zbor na gradskom trgu gdje su učestvovali i pripadni Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice na kojem su izložena sva sredstva sa kojima raspolažemo. Ovim aktivnostima se trudimo da se približimo građanima i kroz konkretnu saradnju damo najbolji primjer da smo prisutni kad smo i najpotrebniji”, rekao je Smolović.

425075722320193509986374689472673636417536nFoto:R.Ćatović 

Koordinator OO Crvenog Krsta Bijelo Polje Mašan Živković se u ime opštinske organizacije Crvenog krsta zahvalio Upravi policije na današnjoj akciji čestitajući im njihov dan.

On je kazao da je danas donirano oko 40 jedinica krvi te naglasio da će Crveni Krst uvijek podržavati ovakve akcije. Za 24. Oktobar je najavio veliku akciju koju organizuje Opština Bijelo Polje i Crveni krst.

Podsjetimo, MUP i Zavod za transfuziju krvi potpisali su ranije ovog mjeseca Memorandum o saradnji, kojim je  i zvanično biti potvrđena dugogodišnja saradnja dvije institucije u zajedničkoj misiji aktivne podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi, promociji humanosti i očuvanju zdravlja građana Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.