Vučić: Jel' treba da postane normalno u Srbiji da se poziva na silovanje?
Vučić na Sjednici GO SNS-a, foto:AA

Kritikovao kolege što nisu snažnije branili Anu Brnabić

Vučić: Jel' treba da postane normalno u Srbiji da se poziva na silovanje?

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je juče stranačke kolege jer nisu dovoljno stali u zaštitu i odbranu premijerke Ane Branbić kojoj je jedan od lidera opozicije uputio uvrede i prijetnje.

On je na sjednici Glavnog odbora SNS u Beogradu rekao da su više reagovali na "neke gluposti" nego kada je jedan od lidera opozicije zaprijetio silovanjem premijerki.

"Ako nećete da se sukobite sa onima koji direktno propagiraju silovanje, onda nemojte da budete u ovoj stranci. Ne smije naša stranka da postane ono što su oni i zato stranka mora imati borce koji će da se bore riječima, idejom, marljivošću, da se bore za svoje kolege, prijatelje i normalnu Srbiju. Srbija nije normalna ako neko silom hoće na vlast da dođe ili propagire silovanje", istakao je Vučić, prenijela je Beta.

Vučić je za predsjednika sindikata Sloga i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Željka Veselinovića koji je uputio uvrede Ani Brnabić rekao da je "kreten".

"Jel' treba da postane normalno u Srbiji da se poziva na silovanje i da to bude način komunikacije sa ženama. Zamislite da je to neko rekao vašoj majci, sestri, ženi bilo kome, da li biste to voljeli, ali pošto je Ana (Brnabić) onda da ćutimo, da ne reagujemo", upitao je Vučić svoje stranačke kolege.

On je istakao da ga ne interesuje zašto ćute profesori, akademici, "samoproklamovana elita, ali da ga interesuje zašto su na uvrede ćutali naprednjaci.

Željko Veselinović je prije nekoliko danas na društvenoj mreži Fejsbuk vrijeđao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocijenio, stala na stranu vlasnika Televizije Pink, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti programe i zatražio njihovo uklanjanje s televizija sa nacionalnom frekvencijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.