Kasni noćni obroci okidači za brojne bolesti
ilustracija

Kasni noćni obroci okidači za brojne bolesti

Medicinska škola "Perelman" pri Univerzitetu u Pensilvaniji, nedavno je sprovela istraživanje koje je dokazalo štetnost "noćnih obroka" po naš organizam.

 U poređenju sa obrocima koje konzumiramo u toku dana, namirnice koje unosimo noću su okidači za mnoge bolesti, naročito kardiovaskularne, rekao je jedan od autora istraživanja dr Namni Gole. 

Osim što će hrana koju unesemo u kasnim noćnim satima garantovano doprinijeti tome da dobijemo na tjelesnoj težini, takođe će povećati i nivo insulina i holesterola u krvi.

Na taj način, ovakva navika negativno utiče kako na metabolizam, tako i na hormonalne markere - piše u zaključku istraživanja, prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.