Obilježen Svjetski dan čistih planina u Herceg Novom (FOTO)
Foto: Agencija za razvoj i zaštitu

Sakupljanje otpada kroz Kamensku ravan

Obilježen Svjetski dan čistih planina u Herceg Novom (FOTO)

Protekle nedjelje je u hercegnovskoj opštini, treću godinu za redom obilježen Svjetski dan čistih planina.

Organizatori događaja bili su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i planinarski klub „Subra“, saopšteno je iz Agencije za razvoj i zaštitu.

Ovog puta, kako se navodi, program je obuhvatio sakupljanje otpada kroz Kamensku ravan, u južnom dijelu masiva Orjena, te promotivni izlazak retrasiranom planinarskom stazom na obližnji Siljevik, vrh visok 1452 m.

Kamenska ravan predstavlja, pored Vrbanja, glavni portal za ulazak u dubinu Orjena, pa je značajno i taj dio planine držati u optimalnom stanju, između ostalog i kroz ovakve akcije, naveli su iz Agencije.

NavrhuSiljevika

Foto: Agencija za razvoj i zaštitu

Kako su istakli, upravo predstavljena nova staza za Siljevik,koju su ljetos radili članovi PK „“Subra“, učiniće ovaj vrh lakše dostupnim za posjetu, budući da je provedena kroz manje zahtjevan teren od prethodne, trasirane još 90-godina prošlog vijeka.

Smatraju da vrijedi pomenuti da se na novoj trasi, pod samim vrhom, nalazi nekada obrađivani, a davno napušteni dolac, primjer borbe za svaki pedalj obradive zemlje na orjenskom kršu.

Sa novom stazom dolac postaje usputno odmorište, sa mogućnošću da se u doglednom periodu tu postavi i info tabla sa tematikom života na kršu, zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.