Podgorica

Haos u Glavnom gradu CG: Izgorjela kuća, vjetar obarao stabla, saobraćajni kolaps (VIDEO)

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom napravilo je haos u Glavnom gradu Crne Gore. Aktivno je više požara a veći dio grada bio je bez struje više sati. Semafori nisu bili u funkciji, vjetar je obarao stabla što je izazvalo gužve i saobraćajni kolaps.

U podgoričkom naselju Zagorič je u požaru izgorjela kuća Dragoljuba Krgovića u blizini trafostanice, javio je portal Vijesti. Olujni vjetar je proširio vatru na rastinje oko trafo-stanice zbog čega je CGES preventivno isključio struju što je veći dio grada ostavilo bez napajanja koje je normalizovano oko 18 sati.

Prema istom izvoru aktivni su požari i u Donjoj Gorici,u Doljanima i u Maslinama. Gašenje požara otežava jak vjetar.

Na području Lješanske nahije, između sela Podstrana i Bigor aktivan je veliki požar, koji za sada veliki broj ekipa vatrogasaca drži pod kontrolom.

"Veliki je front požara, nastojimo da držimo vatru dalje od kuća.", kazao je komandir vatrogasno-spasilačke jedinice, Lazar Čađenović, prenose Vijesti.

3468aea0e445f5f1778b3236e35627abFoto:Vijesti

Na više podgoričkih ulica nalaze se stabla koje je porušio vjetar a na nekim mjestima su srušene i fasade sa objekata. Zbog nestanka struje semafori ne rade pa je u gradu saobraćajni kolaps.

424186171728117735666532394026633490071552n

Saobraćjani kolaps, foto:CDM

Kod Starih vinograda u Podgorici danas poslijepodne izbio je veći požar a vatra se skoro približila obližnjim kućama i dvorištima.

Kako je CdM-u kazao Andrija Čađenović iz Službe zaštite i spašavanja, njihove ekipe su na terenu i gase požar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.