Vučić: Očekujem da sastanak sa Putinom dalje učvrsti veze srpskog i ruskog naroda
Aleksandar Vučić

Vučić: Očekujem da sastanak sa Putinom dalje učvrsti veze srpskog i ruskog naroda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom imati veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva dva naroda, kao i za razvoj svestrane saradnje dvije zemlje.

Uoči posjete Moskvi, predsjednik Srbije je danas razgovarao sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom sa kojim je razmotrio konkretne predloge za strateške projekte ekonomske saradnje u različitim oblastima, poput energetike i infrastrukture.

"Predsjednik Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsjednikom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog naroda, kao i za razvoj svestrane saradnje dvije zemlje", navodi se u saopštenju iz Predsjedništva Srbije.

Dvojica sagovornika su istakli da bi takvi projekti donijeli veliku korist za ekonomski napredak Srbije i Rusije. S tim u vezi je najavljeno i skoro zasijedanje Mešovitog komiteta za saradnju zemalja.

Vučić je rekao da su stabilnost Srbije, kao i mir i saradnja u regionu osnova državne politike, ali da ništa ne smije da ugrozi suverenost i nezavisnost Srbije. Takođe, on je jasno i nedvosmisleno potvrdio da će Srbija ostati vojno neutralna zemlja. 

Vučić bi sa Putinom trebalo da razgovara 2. oktobra u Moskvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.