Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu
Bečić i Brajović

Brajović i Bečić razgovarali o daljem razvoju parlamentarne saradnje između CG i Srbije

Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.

Tokom razgovora zajednički je konstatovano da je snažnija parlamentarna saradnja posebno značajna za jačanje sveukupnih odnosa i saradnje između dvije prijateljske zemlje.

Intenzivni politički dijalog zakonodavnih vlasti na svim nivoima doprinijeće boljem međusobnom razumjevanju - zajednička je ocjena sastanka. 

"Crna Gora prati pregovore Beograda i Prištine koji su važni za stabilizaciju prilika u regionu i pozdravlja napore koje ulažu obje strane u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja", kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore.  

Imajući u vidu opredjeljenje dvije države da postanu dio Evropske unije, tokom razgovora bilo je takođe riječi i o značaju održavanja dinamike procesa proširenja, pri čemu je predsjednik poslaničke grupe prijateljstva Bečić istakao da su za Srbiju posebno dragocjena iskustva i podrška Crne Gore koja je najdalje odmakla u procesu pregovora o članstvu u Uniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.