Tači i Haradinaj otputovali za SAD
Haradinaj i Tači

Tači i Haradinaj otputovali za SAD

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj otputovali su za SAD, gdje će učestvovati na zasijedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Tači će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zajedno sa suprugom Ljumnijom biti na prijemu koji će u Ujedinjenim nacijama prirediti predsjednik SAD Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp.

"Tokom boravka u Njujorku, predsjednik Tači će imati sastanke sa kolegama iz različitih država svijeta, kako bi se produbila bilateralna saradnja i povećao broj priznanja (nezavisnosti Kosova) i povećao broj učlanjenja u međunarodne organizacije“, saopštenjo je iz njegovog kabineta.

Kosovska delegacija u kojoj su, pored Tačija, i premijer Haradinaj i šef diplomatije Behdžet Pacoli, će u Njujorku imati brojne bilateralne susrete.

Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD.

"Tokom posjete Njujorku premijer Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice“, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

On će se u Vašingtonu susresti sa senatorima i kongresmenima i drugim uticajnim ličnostima SAD.

"Amerika je strateški partner Kosova i dosadašnji odnosi će biti i dalje produbljivani", kazao je Haradinaj.

Kosovski premijer će imati susrete i sa kosovskom dijasporom u Americi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.