Školsko igralište O.Š.
Foto: PV Informer

Školsko igralište O.Š."Boško Buha" - Pljevlja u katastrofalnom stanju

Obilaskom O.Š."Boško Buha" u Pljevljima da se primjetiti da je rukovodstvo ove pljevaljske gradske škole mnogo uradilo da škola ima veoma pristojan izgled, što je za svaku pohvalu.

Dvorište škole koje je prije nekoliko godina asvaltirano je čisto, zelene površine se redovno održavaju, tako da sa novo fasadom i novom stolarijom koja je takođe urađena prije nekoliko godina, za posmatrača ostavlja veoma dobar utisak, piše PV Informer.

Isto se može reći i za dječiji vrtić "Lane" koje je u sklopu istog dvorišta jer se vidi da se poklanja značajna pažnja održavanju samog objekta i njegove okoline. Ipak ono što kvari utisak je školsko igralište.

Postala je praksa da se prilikom svakih "MOSI "igara koje se održavaju u Pljevljima posebna pažnja posveti uređivanju sportskih terena u gradu, pa u okviru njih i onih u okviru školskih dvorišta.

64047523429y

foto: PV Informer

Ono što je izuzetak u negativnom smislu je svakako školsko dvorište osnovne škole "Boško Buha" u koje se decenijama u nazad ništa ne ulaže na sanaciji podloge igrališta koja je u katastrofalnom stanju, sa mnogo ulegnuća i mnogo busenja trave koja štrče iz dotrajale podloge igrališta.

U proteklom periodu je postavljen novi sportski mobilijar za igranje košarke ali je jedan koš već uništen i uklonjen dok je drugi još u dobrom stanju.

Oko igrališta postoje ostaci metalne ograde ali i djelovi metala koji vire iz zemlje i predstavljaju opasnost za djecu koja koriste školsko igralište.

6407189m11

foto: PV Informer

Okolina dvorišta je zapuštena u djelu koji gravitira prema rijeci Breznici sa visokom travom, žbunjem i bez ograde.Pitanje je koliko je korišćenje ovog igrališta uopšte bezbjedno za korišćenje za djecu.

Lokalna uprava u okviru planova za Kapitalni budžet za 2019. godinu bi u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta trebala usmjeriti značajnija sredstva za rekonstrukciju podloge igrališta, zamjenu dotrajalog mobilijara i postavljanje ograde oko čitavog igrališta da bi djeca koja graviriraju prema ovoj školi, a u sklopu mjesne zajednice "Ševari " konačno mogla da se bave sportom na bezbjedan način u okviru školskog dvorišta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.