U Crnoj Gori 55% više kineskih turista
Ilustracija

Podaci NTO

U Crnoj Gori 55% više kineskih turista

Tokom prve polovine godine evidentiran je rast učešća turista iz Zapadne i Sjeverne Evrope u ukupnoj strukturi turista od više od 45 odsto, kazali su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, ističući da su veoma zadovoljni sezonom i fizičkim i finansijskim pokazateljima.

Prema posljednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, procjenjuje se da u Crnoj Gori trenutno boravi oko 67.000 turista, oko 11 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Što se tiče gostiju, kako je Pobjedi kazala PR NTO CG Aleksandra Maksimović, prema zvaničnim podacima zaključno sa julom najviše gostiju evidentirano je iz Srbije, zatim Rusije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Švedske.

“Kada su u pitanju gosti iz Evrope, najveći rast od 66 odsto bilježimo kod dolazaka turista iz Njemačke, a kod vanevropskih gostiju najveći rast bilježimo kod Kineza 55 odsto, dok dvocifrene stope rasta bilježimo i kada su u pitanju SAD i Izrael. Intenziviran je broj letova sa tržišta Rusije, Njemačke, Austrije, Francuske, Poljske, Velike Britanije, Češke, zemalja Beneluksa i Skandinavije, što je, prirodno, rezultiralo i većim brojem turista sa ovih tržišta”, kazala je Maksimović.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.