Dan Sunca okupio veliki broj mališana: Igrali se i uživali u otkrivanju

U Delti održano dvanaesto izdanje popularne dječije manifestacije

Dan Sunca okupio veliki broj mališana: Igrali se i uživali u otkrivanju

U podgoričkom šoping molu Delta City u subotu je održano dvanaesto izdanje omiljene dječije manifestacije Dan Sunca.

Veliki broj mališana je uživao u cjelodnevnom programu tokom kojeg su se smjenjivali različiti programski segmenti koje je pripremio organizator, agencija Memento marketing i komunikacije, u saradnji sa brojnim učesnicima.

„Drago nam je što se ovako veliki broj mališana odazvao našem pozivu i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da je ovo jedno od najposjećenijih izdanja manifestacije. Mališani su uživali u sadržajima na parkingu ispred Delte i u centralnom atrijumu. Ispred Delte je organizovano deset kreativno-edukativnih i tri sportske radionice, u terminu od 10 do 13 sati. Radionice su bile raznovrsne i tematski i po koncepciji, a organizovali su ih: Ekološki pokret Ozon, Crnogorsko društvo ekologa, Montenegro Jewellery, Animatori Zabavljatori, udruženje Roditelji, NTC Centri Crna Gora, provatne predškolske ustanove Pinokio iz Podgorice, Vini Pu iz Budve, Svetionik i Mravinjak iz Bara i Osmijeh iz Kotora, Mamina kreativna radionica, Turistička organizacija Podgorice, Alfa centar, Dijamant, Fudbalski klub Calcio, Atletski klub Budućnost i Ženski rukometni klub Podgorica 2013”, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

IMG3465

„Učilo se o reciklaži, upoznavalo sa biljnim i životinjskim svijetom Crne Gore, uživalo u igrama, novim, ali i onim pomalo zaboravljenim poput klikera i lastiša. Mališani su učili i o svom gradu, obnovili znanje o bezbjednosti u saobraćaju, igrali igre po NTC sistemu, družili i igrali se sa animatorima, izrađivali nakit i šili odjeću za svoje igračke. Veliko interesovanje je vladalo i za interaktivnu igru Fabrika majoneza, a vježbali su se i mišići u sportskim radionicama u kojima su bili zastupljeni atletika, rukomet i fudbal“, dodaje Knežević.

IMG8063

U centralnom atrijumu Delte je takođe bilo vrlo zanimljivo. Održano je trinaesto izdanje najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za bebe, Sunčane Pampers puzijade. Učestvovalo je 90 beba, a sponzor puzijade, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike dok je organizator pripremio diplome.

NajbrzabebaPavleMilic

Najbrža beba Pavle Milić

Pobjednici trinaestog izdanja Sunčane puzijade su: Mila Radulović, Jana Damjanović, Stefan Prelević, Aleksej Đurišić, Milena Mitrović, Lav Milatović, Emilia Janković, Novak Šestović, Stefan Sarić, Teodora Đalac, Pavle Milić, Katarina Boričić, Matea Skrobanović, Mia Raonić i Bodin Rašović.

Najbrža beba bio je Pavle Milić koji je stazu prepuzao za 5 sekundi i 43 stotinki. Rekord Sunčane puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković, sa rezultatom 4 sekunde i 16 stotinki, i dalje aktuelni rekorder.

Osim u puzijadi, posjetioci manifestacije su u atrijumu Delte učestvovali u kreativnim radionicama „Moj prvi izbor je Nuk”, „Dijamant fabrika majoneza” i „Budi dijete uz Imlek”. U okviru programa nastupile su gimnastičarke iz Gimnastičkog kluba Enigma, a mališani su uživali i u druženju i veselim igrama sa popularnim dječijim animatorom Žarkom Žapcem, tokom Sportskih igrarija.

IMG3363

„Nakon popodnevnog dijela takmičenja beba u puzanju, uživali smo u zabavnom programu tokom kojeg je Malo pozorište za djecu „MoPed” odigralo predstavu „Pčelica Maja”. Nakon predstave, NVO Blago djeci je održao zabavno-edukativni program u kojem su učestvovali: solistkinje Iva Otašević, Jana Božović, Maša Paović, Una Usančević i Lorena Janković, Plesni klub Jet Set, gimnastičarke Gimnastičkog kluba Enigma Anika Kalezić i Nina Dragović, proslavljeni rukometni trener Dragan Adžić i učitelj Saša Bakrač. Na kraju programa plesači iz Plesne škole Beauty izveli su impresivni plesni šou”, dodaje Knežević.

U atrijumu su se predstavili i Angie&Me, Bio Save, IDEA online trgovina i Helen Doron Montenegro.

Dan Sunca je jedna od najpopularnijih dječijih manifestacija u zemlji koja se organizuje već punih dvanaest godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.