Balkanci u Irskoj: Nedjeljno radim 45 sati i dobijem 500 eura
Ilustracija

Balkanci u Irskoj: Nedjeljno radim 45 sati i dobijem 500 eura

Nedeljko Lukačić jedan je od hiljadu Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio posle odustajanja od vođenja kafića koji je imao dvije godine.

"Da li mi je žao što sam otišao? Čujte, kad je u pitanju sila, nema tu mjesta za pitanja da li mi je žao ili ne", rekao je Lukačić koji je u Križevcima otvorio kafić 2013. godine. "Bila je to stalna borba s sulovima poslovanja kod nas. Na platu dva puta plaćaš porez, pa ide porez na dobit, pa porez na potrošnju, pa su PDV digli s 13 na 25 odsto, pa je tu ZAMP… Odustao sam", rekao je Nedeljko. 

Za Podravski list je ispričao kako mu u Irskoj nije bilo bajno i da se vraćao i odlazio sve dok nedavno, na preporuku prijatelja, nije našao posao u mesnoj industriji kod grada Shercocka. 

"Posao nije težak, a jako je dobro plaćen. Nedjeljno radim 45 sati i dobijem 500 eura. To je najmanje 2000 eura mjesečno, a ako radim nedjeljom, što ne moram, još i više, jer se plaća duplo", kaže Nedeljko. Dodaje kako je stanovanje skupo za stranca, ali ako se kuća unajmi s još dvojicom tada to mjesečno ispada 230 eura plus režije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.