Demokrate Žabljak: Ništa nije učinjeno kako bi se poboljšala infrastrukutra
Foto: Demokrate Žabljak

Decenija nerada

Demokrate Žabljak: Ništa nije učinjeno kako bi se poboljšala infrastrukutra

Dok se još jedna ljetnja sezona privodi kraju tako i lokalni funkcioneri o trošku građana Žabljaka nastavljaju deceniju nerada, saopštile su Demokrate.

"Prije pola godine, pred lokalne izbore, pričali su o milionskim investicijama, o otvaranju novih radnih mjesta, o renoviranju autobuske stanice, o ulaganju u skijališta i poboljšanju turističke infrastrukture i ponude. Period od šest mjeseci mali je naravno da bi se uradilo bilo šta značajno, ali su ovi funkcioneri imali cijelu deceniju da ispune makar jedno obećanje. Sada se mogu pohvaliti konstatnim „povećanjem gostiju u odnosu na prethodnu godinu“, a kada bi pratili trend povećanja i njihove statistike  ostvarili bi milione noćenja, a ne nekoliko desetina  hiljada", saopštili su.

Kako su naveli, ništa nije učinjeno kako bi se poboljšala infrastrukutra, konkretno parking prostor do Crnog jezera i u užem gradskom jezgru. Kako kažu, pokušali su funkcioneri da riješe problem, pisanjem kazni, i izmjestanjem parkinga iz užeg gradskog jezgra,  ali nijesu uspjeli,  već su stvorili još veću pometnju, kako među turistima, tako i među lokalnim stanovništvom, i zbog loših vremenskih uslova lošu sezonu učinili još  gorom.

"Na mjestu hotela „Durmitor“ ,koji je ekspresno srušen, sada zjapi jama, a samo smo nekoliko nedelja od kraja građevinske sezone. Autobusko stajalište je i dalje ruglo grada, a ujedno ostavlja i prvi i poslednji utisak mnogobrojnim turistima koji putuju na ovaj način", navele su Demokrate.

Smatraju da je nacionalni park u najgorem stanju do sada. Prije samo nekoliko dana, kako su naveli, desila se još jedna nesreća sa smrtnim ishodom koja je mogla biti spriječena sa postavljanjem 5 čeličnih ankera i 10 metara sajle. Na istom mjestu prošle godine  život je izgubila državljanka Češke, i umjesto da markiraju i osiguraju staze, gospoda iz Nacionalnog parka spremaju nam telefonsku aplikaciju.

"Spremaju aplikaciju, a da pri tom nijesu ni jedan jedini marker obnovili u srcu Nacionalnog parka, što u sezoni dovodi do potpunog haosa i konstatnih povreda i gubljenja turista, a kao što smo vidjeli i prije neki dan, do smrtnih slučajeva. Dok su gospoda iz NP napunila kancelarije sa preplaćenim partijskim vojnicima, tako rendžeri primaju ponižavajuće plate i nijesu obučeni za komunikaciju sa turistima pa da mogu da ih upozore na loše vremenske uslove, na određene staze koje su opasne i da im pruže generalne servisne informacije kao sto je slučaj sa svakim NP u EU", istakli su.

Kako su istakli, zadovoljno trljaju ruke iz uprave Nacionalnog parka zbog svih stotina hiljada eura naplaćenih taksi koje su napustile Žabljak i Durmitor i preselile se za Podgoricu, da tamo budu iskorišćeni  za kupovinu službenih vozila i isplate plata bezbrojnim savjetnicima, sekretarima, stručnim i nestručnim konsultantima i ostalim korisnicima državnog budžeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.