Demokrate Bar: Opštinsko parkirališe puno havarisanih i neregistrovanih vozila (FOTO)
Foto: Demokratska Crna Gora

Neophodno "buđenje" komunalne policije

Demokrate Bar: Opštinsko parkirališe puno havarisanih i neregistrovanih vozila (FOTO)

Svaka akcija komunalne policije, pa i ova pojačana, sprovedena na kraju ljetnje sezone zasigurno raduje sve građane i građanke Bara, smatraju Demokrate.

"Međutim, smatramo da jučerašnje obraćanje v.d. načelnika Komunalne policije Steva Pajovića ostavlja nekoliko bitnih nedoumica i izostavljenih činjenica, koje zbog opšteg interesa upravo svih građana i građanki Bara treba što prije iznijeti, što mi kao predstavnici građana u lokalnom parlamentu ovom prilikom i činimo", saopštile su Demokrate.

Prvo, kako su naveli, činjenica, da bi građanima bilo koji organ vlasti upućivao primjedbe i dijelio packe, potrebno je da prvo pogleda sopstveno dvorište, u ovom smislu ne samo metaforički već i stvarno.

20180921194127

Foto: Demokratska Crna Gora

"Druga činjenica u vezi sa prvom je činjenica da je „sopstveno dvorište“ u stvari javno i opštinsko parkirališe koje se nalazi iza zgrade Opštine i Osnovnog suda, a na kojem se upravo nalazi veći broj, kako vi to kažete, "havarisanih i neregistrovanih putničkih motornih vozila",  čije slike dijelimo sa vama i na osnovu kojih se zaključuje da se radi o vozilima opštinskih službi. Pitamo se, onako usput,  da li ste i na pomenuta vozila uredno ostavili poziv za stranku odnosno uputili opomenu vlasniku (Opštini) da oslobodi javna parkirališta od havarisanih i neregistrovanih vozila", navele su Demokrate.

Kako su naveli, treća činjenica je u vezi i sa prvom i sa drugom.

Činjenica je, smatraju oni, da nijesu ni na koji način građane uputili na bilo koje mjesto na koje bi svoja havarisana vozila odložili, pa bi zbog navedene nedoumice građani  upravo javno opštinsko parkiralište mogli pomiješati sa mjestom na koje se odlažu havarisana vozila, što ih, kako kažu, zbog sličnosti opštinskog parkirališta sa prostorom za auto otpad ne bi ni začudilo a ni iznenadilo.

20180916182450

Foto: Demokratska Crna Gora

"Četvrta činjenica u vezi je sa vašim upozorenjem i prijetnjom uklanjanja specijalnim vozilom “pauk”, kao i izdavanja prekršajnih naloga od strane komunalnih policajaca za sve nepropisno parkirane automobile. Pozdravljamo. Ali smatramo da i u ovom slučaju selektivno dijelite pravdu. Lokacija opet Opština, samo druga strana", naveli su.

Naime, opštinska vozila, kako kažu, već godinama zauzimaju bulevar, odnosno mjesta na kojima je najstrožije zabranjeno parkiranje, pa ih, navode, onako, usput, zanima koliko su komunalni policajci naplatili kazni  i koliko je  specijalno vozilo „pauk“  preuzelo vozila sa pomenutog bulevara?

"Od činjenica ne treba bježati, pa tako i mi podržavamo konačno buđenje komunalne policije, makar ono bilo i na kraju ljeta. Nadamo se ipak da će sljedeća akcija komunalne policije, biti manje  selektivna, odnosno da će biti jednaka prema svakom građaninu i građanki grada Bara, kao  i da će biti započeta u „sopstvenom dvorištu“  kojem je kako u priloženom i vidimo odavno potrebno komunalno uređenje", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.