Poruke Ministarske konferencije imaju punu podršku Prijestonice
Foto: Prijestonica

Kašćelan ugostio učesnike „Zadužbine budućnosti“

Poruke Ministarske konferencije imaju punu podršku Prijestonice

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan ugostio je učesnike ministarske konferencije „Zadužbina budućnosti“ koja je, pod okriljem Mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope „16+1“, u prethodna tri dana održana u Podgorici.

Tokom susreta sa delegacijom ministara, gradonačelnik Kašćelan je izrazio zadovoljstvo njihovom posjetom Cetinju, kako bi upoznali državu Crnu Goru kroz istoriju, kulturu i tradiciju, ali i kroz kosmopolitski duh i univerzalne vrijednosti loze Petrovića, koje se i danas baštine, saopšteno je iz Prijestonice.

„U tom smislu i poruke Ministarske konferencije, koje su artikulisane u izjavama najvećih državnih zvaničnika, imaju punu podršku Prijestonice Cetinje i njene uprave”, istakao je on.

Gradonačelnik Kašćelan vjeruje da samo zajedničkim djelovanjem na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, kroz inicijative kakve su „Mehanizam 16+1” i „Pojas i put”, možemo ostvariti zacrtane ciljeve ubrzanog ekonomskog razvoja kojeg prati održivo upravljanje resursima i primjerena zaštita životne sredine.

„Ovo je posebno značajno u kontekstu EU integracija Crne Gore i predstojećeg otvaranja poglavlja 27 - Životna sredina. Kao lokalna uprava, spremni smo da primijenimo najbolje prakse i ispoštujemo standarde koji doprinose očuvanju i zaštiti životne sredine, a time i da na najbolji način doprinesemo boljem životu građana i spoljnopolitičkim prioritetima naše zemlje”, poručio je on.

Nakon susreta sa gradonačelnikom, učesnici ministarske konferencije obišli su Dvorac Kralja Nikole, Njegošev muzej Biljardu i ostale znamenitosti grada. Delegacija je prisustvovala i manifestaciji na Dvorskom trgu pod nazivom „Zeleno je zdravlje", kojom se Cetinje pridružilo obilježavanju „Evropske nedjelje mobilnosti".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.