DPS: Abazović da saopšti svoja saznanja nadležnim organima

DPS: Abazović da saopšti svoja saznanja nadležnim organima

Dritan Abazović kao poslanik i, valjda, odgovoran građanin, morao je nadležnim organima da saopšti podatke, koje očigledno posjeduje, o oružanom napadu na novinarku Oliveru Lakić. Umjesto takvog postupka, Abazović je izabrao da, bez ikakvih činjenica i elementarne odgovornosti, za pucanje na novinarku Lakić optuži policiju i tako, preko jednog medija, optuži kompetan sastav Ministarstva unutrašnjih poslova, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.

U DPS-u takvim ponašanjem Abazovića nijesu iznenađeni.

"S obzirom na to da sam nije dovoljno odgovoran prema državnim institucijama zemlje u kojoj obavlja jednu od najznačajnijih funkcija, očekujemo da će nadležni  organi  preduzeti zakonske mjere i pozvati poslanika Abazovića da saopšti sve činjenice kojima raspolaže o slučaju napada na Lakić, što bi trebalo da olakša dalju istragu. Naravno, ostaje Abazovićeva lična obaveza da komesara Hana izvijesti o svojim saznanjima i time relaksira poziciju države čiji je predstavnik i građanin. Ukoliko se pokaže da ovaj rent-a-političar nema nikakva saznanja, potvrdiće se naša više puta ponovljena teza o njegovoj dokazanoj neodgovornosti i sklonosti ka manipulaciji", naveli su iz te partije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pokušava relativizovati pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić, jer dobro zna da je na nju pucao vrh crnogorske policije, rekao je poslanik i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, komentarišući Đukanovićevu izjavu da “nije poželjno” da istraga napada na Lakićevu još ne daje rezultate, ali da je to “normalno” u svim zemljama u regionu, uključujući i članice Evropske unije (EU)

U DPS-u vjeruju "da je Abazović tendenciozno plasirao ovakvu izjavu, učestvujući u još jednom propalom medijskom spinu, u pokušaju da skrene pažnju sa skandala u kojem se našao zbog posjete Tajvanu. Uzalud svi napori, jer će to ostati trajna blamaža i neizbrisiva mrlja na njegovoj inače nečistoj političkoj biografiji".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.