Paukova mreža preko plaže u Grčkoj duga 300 metara (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter

Sezonski fenomen

Paukova mreža preko plaže u Grčkoj duga 300 metara (FOTO/VIDEO)

Džinovska paukova mreža prostire se u dužini od 300 metara preko plaže i obližnjeg rastinja kod mjesta Aitoliko u zapadnoj Grčkoj.

Stručnjaci objašnjavaju da je ovo sezonski fenomen, za koji su odgovorni Tetragnatha pauci, poznati po tome da prave prostrane mreže za parenje.

Više od uobičajenih temperatura za ovo doba godine dovele su do porasta populacije komaraca, što je doprinijelo porastu broja paukova, prenosi BBC.

Paukovi2

Paukova mreža preko plaže u Grčkoj

Marija Čacaki, profesorka molekularne biologije i genetike, rekla je da su više temperature, vlažnost i izobilje hrane doveli do idealnih uslova za paukove.

Ipak, njihova sreća neće dugo trajati.

Paukovi1

Paukova mreža preko plaže u Grčkoj

„Paukovi nijesu opasni po ljude i okolnu floru. Imaće svoju žurku i onda ubrzo uginuti“, istakla je za grčke medije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.