Šansa za mlade dizajnere: Nagrade učešće na Nedjelji mode, put u Milano...
Foto: Ilustracija

Šansa za mlade dizajnere: Nagrade učešće na Nedjelji mode, put u Milano...

Zimski "Fashion Week Montenegro" biće održan sredinom novembra u Podgorici, kada će priliku da predstave svoje kreacije, pored afirmisanih dizajnera, dobiti i mladi modni talenti iz Crne Gore.

Glavni sponzor događaja – brend Mioneto Proseko, u saradnji sa kompanijom G3 Spirits i Modnom Komorom Crne Gore, organizuje takmičenje za mlade dizajnere, u okviru kojeg će deset najboljih dobiti jedinstvenu priliku da učestvuje na crnogorskoj nedjelji mode.

„Mioneto Proseko je asocijacija na Italiju i umjetnost uživanja u životu, a kada to dvoje spojimo – dobijamo modu. Zato smo odlučili da naš brend u Crnoj Gori vežemo za Fashion Week, tako što ćemo podržati mlade dizajnere i pružiti im priliku da svoj talenat pokažu široj javnosti“, navodi se u saopštenju.

Takmičenje je namijenjeno punoljetnim studentima i diplomcima fakulteta likovnih umjetnosti, modnog i grafičkog dizajna, kao i dizajnerima amaterima. Njihov zadatak je da, inspirisani zavodljivom narandžastom etiketom "Mionetto Prossecco-a", osmisle i nacrtaju kreaciju.

Kako se navodi, konkursni zadatak u digitalnom A4 formatu treba da sadrži ilustraciju modela, opis ideje i opis materijala. Završene skice sa osnovnim podacima: ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, broj telefona i naziv škole/fakulteta potrebno je poslati na email [email protected], najkasnije do 07. oktobra u podne. 

„Tročlani žiri odabraće deset učesnika koji će ući u uži krug takmičenja i dobiti vaučer za materijal, koji im je neophodan za izradu fizičke kreacije. Ovih deset učesnika predstaviće svoje radove na Fashion Week-u, a tri najbolja biće izabrana i nagrađena“, objašnjavaju organizatori.

Prva nagrada je put za dvije osobe u svjetsku prijestonicu mode Milano i vaučer u iznosu od 200 eura. Druga nagrada je profesionalna mašina za šivenje, a treće mjesto osvaja grafičku tablu za crtanje. Za više informacija o takmičenju posjetite Mioneto Proseko MNE Facebook stranicu ili Mionettome Instagram profil.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.