Zavisnik satima ležao na trotoaru ispred Doma zdravlja

Podgorica

Zavisnik satima ležao na trotoaru ispred Doma zdravlja

Zavisnik od alkohola juče je satima nepomično ležao ispred Doma zdravlja na Koniku, dok nije reagovalo obezbjeđenje te ustanove i odvelo ga u njegov smještaj.

Sagovornik Dana Ć.D., koji je obavijestio osoblje Doma zdravlja, ispričao je da je čovjek srednjih godina nepomično ležao na trotoaru od 13 do 15 časova.

Kaže da je nevjerovatno da mu niko nije pomogao dok on o svemu nije obavijestio zaposlene u Domu zdravlja.

“Ne mogu da vjerujem da su gledali bespomoćnog čovjeka na trotoru i da niko nije reagovao. Nekoliko sati se nije pomjerao, pa sam pokušao da mu pomognem. Njemu je bila neophodna medicinska pomoć, ali mu je nijesu pružili. Prolaznici su mi rekli da je nesrećni čovjek svakodnevno u takvom stanju, pa mi nije jasno zašto ga nadležne medicinske institucije ne liječe i smjeste u neku ustanovu. Nije humano da čovjek zato što je druge boje kože ili je prljav ne može da dobije medicinsku pomoć i adekvatno se zbrine”,  kaže Ć.D.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je za Dan da su u toj ustanovi zbrinuli pomenutog čovjeka i pružili mu pomoć.

“Ovo nije problem kakvih imamo sa zavisnicima na Koniku koji dolaze za buprenrfinsku terapiju u Metadonskom centru. Svi zavisnici od heroina koji se liječe u Kliničkom centru ovdje primaju terapiju i imamo stalne bezbjedonosne probleme kada ne dobiju izvještaj psihijatra da im se izda taj opijat. Svakodnevno oko 170 zavisnika po dvaput dnevno dolaze u Metadonski centar, što znatno otežava naš posao. Onda nastaju problemi i nadam se da će Klinički centar uskoro imati svoj centar za davanje ove terapije, što je i regulisano pravilnikom Ministarstva zdravlja, da se buprenorfin samo daje zavisnicima u zdravstvenim ustanovama”, rekao je Kavarić.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.