Herceg Novi i Čepin potpisao sporazum o saradnji

Herceg Novi i Čepin potpisao sporazum o saradnji

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i načelnik hrvatske Opštine Čepin Dražen Tonkovac potpisali su danas u okviru projekta ”Zajedno u prošlosti-zajedno u budućnosti“, sporazum o saradnji.

Ovim sporazumom kojim potvrđuje nastavak prijateljstva još od 1965. godine uspostavljenog između Osijeka, u čijem sastavu je tada bio Čepin, i Herceg Novog. učvršćuje obostrano razumjevanje i prijateljstvo između mještana i susjednih naroda, podstiču se razmjene i saradnja, te se tako doprinosi zajedničkom napretku oba mjesta i povezivanja sa drugim evropskim gradovima. 

“Zadovoljstvo mi je što se ovaj projekat realizuje pod pokroviteljstvom EU, što smo zajedno ušli u ovaj projekat i nadam se da ćemo našu saradnju nastaviti na svim poljima, jer postoje velike mogućnosti za to, kazao je Katić.

“Evropa nudi puno mogućnosti samo ih treba iskoristiti. Mi smo ti koji bi trebalo da povuku novac iz EU fondova, jer smo članica EU već četiri godine, a na taj način možemo biti partneri na projektima koji mogu donijeti dobrobit i našim i vašim građanima”, kazao Dražen Tonkovac. On  je istakao da je Herceg Novi destinacija u koju bi gosti iz Hrvatske mogli dolaziti i ubuduće, jer je kao turistička destinacija mnogo jeftinija nego  Dalmacija .

Projekat Opštine Čepin „Zajedno u prošlosti-zajedno u budućnosti“ u potpunosti je finansiran iz programa Evropa za građane. On je jedan od pet projekata koji su odobreni po javnom pozivu početkom ove godine, za koji je uslov bilo povezivanje najmanje dva partnerska grada, od koji jedan mora biti u državi članici EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.