Dogovorena saradnja KCCG i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Foto: KCCG

Razmjena stručnjaka i pacijenata

Dogovorena saradnja KCCG i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković, sa saradnicima boravio je u srijedu, u zvaničnoj posjeti Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je razgovarao sa generalnom direktoricom, prof. dr Sebijom Izetbegović.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji dvije ustanove, kojim će se omogućiti razmjena stečenih vještina i znanja, kao i medicinskog osoblja u cilju praktične obuke, uključujući specijalističko i subspecijalističko stručno usavršavanje, saopšteno je iz KCCG.

Dr Eraković je istakao da postoji mnogo prostora za saradnju u medicinskoj i nemedicinskoj oblasti dvije zdravstvene ustanove.

– Siguran sam da će rezultat današnjeg sastanka biti ubrzo vidljiv, u smislu razmjene naših stručnjaka i pacijenata, te organizovanja zajedničkih sastanaka i edukacija, kazao je dr Eraković.

Prof.dr Sebija Izetbegović istakla je da je KCUS prepoznat kao uspješan zdravstveni centar koji kroz edukacije i stručna usavršavanja, te nabavku nove opreme i aparata, uspješno prati svjetske savremene medicinske trendove.

– Nabavka savremene opreme i aparata omogućila je uvođenje novih procedura i metoda, čime smo proširili spektar zdravstvenih usluga koje se pružaju u KCUS. Vodeći smo u BiH u pogledu najsavremenije medicinske opreme, zbog čega smo prepoznati i u regionu kao centar koji nudi mogućnosti usavršavanja i saradnje. Otvoreni smo za saradnju sa zdravstvenim ustanovama iz BiH i regiona, kako bismo omogućili što kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima – navela je prof.dr Izetbegović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.