Đukanović: Nadam se da zbog Zakona o PIO neće doći do generalnog štrajka
Milo Đukanović

Očekuje dogovor Vlade i sindikata

Đukanović: Nadam se da zbog Zakona o PIO neće doći do generalnog štrajka

Komentarišući predložene Izmjene zakona o PIO predsjednik države Milo Đukanović kazao je da je siguran da će Vlada pokazati senzibilitet prema radničkim pitanjima.

Upitan da li bi podržao održavanje referenduma o Izmjenama zakona, te da li vjeruje da će doći do generalnog štrajka Đukanović je rekao da se nada da do toga neće doći.

"Znam da ćemo u Vladi i na drugim mjestima pokazati senzibilnost prema onome što je očekivanje jedne značajne strukture kao što su radnici okupljenih u okviru sindikata. Optimista sam, nadam se neće biti potrebe za bilo kakvim radikalnim potezima, te da će strane koje su u dijalogu uspjeti da dođu do kompromisa kada su posrijedi izmjene Zakona o PIO''- kazao je on, a prenosi portal Antena M.

A nakon što je evropski komesar za proširenje Johanes Han nedavno sa konferencije Dani medija Zapadnog Balkana u Skoplju poručio da je Crna Gora lider u regionu kada su posrijedi evropske integracije, ali da, kako su prenijeli mediji, pregovori mogu biti prekinuti ukoliko se ne rasvijetli napad na novinarku Oliveru Lakić, kao i ostali napadi, stiže i reakcija od Đukanovića.

Kako je kazao nema potrebe da se zamagljuje suština onoga što je aktuelno između EU i zemalja kandidata, a to su uspješni pregovori i želja kandidata da što prije postanu punopravne članice.

''Nemam neki poseban komentar na taj stav komesara, taj njegov odgovor više vidim kao posljedicu tendeciozno postavljenog pitanja od onih struktura kojima nije  toliko do otkrivanja ili rješavanja napada na novinare u Crnoj Gori, nego im je prije svega do zaustavlajnja EU integracija. Naš stav je jasan - mi želimo evropsku  budućnost Crne Gore ''- kazao je on i dodao da će sudbina EU zavisiti od, kako je rekao, ''sposobnosti Unije da savlada sopstvene krize''.

Osvrnuo se i na slučaj napada na novinarku Lakić.

"Potrebno je zaista zapitati se, kakav god imali politički stav kome odgovara to što se dogodilo sa novinarkom Lakić. Ne treba biti posebno pametan, niti posebno upućen da bi se zaključilo da prije svega to ne odgovara onima koji su na vlasti. To je definitivno jedan nečasni čin, nekoga ko je želio da na taj način nanese štetu Crnoj Gori i njenoj politici, što nas dodatno stimuliše da uradimo sve da dođemo do naručioca i neposrednog izvršioca tog nečasnog akta", poručio je Đukanović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.