Foto: Ministarstvo ekonomije

Obuhvatiće 18 zdravstvenih objekata

"Energetska efikasnost": Za drugu fazu Projekta 6 miliona eura

Drugom fazom projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“ obuhvatićemo 18 zdravstvenih objekata, kazao je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost Marko Radulović, na današnjoj prezentaciji.

Ministarstvo ekonomije je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja organizovalo predstavljanje nastupajuće  faze programa  „Energetska efikasnost u Crnoj Gori – MEEP2“ , danas u hotelu „Hilton“.

Osim gospodina Radulovića prisutnima se, u uvodnom izlaganju,  obratio državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović i viši specijalista za energetiku Svjetske banke Pedzi Makumbe.

Vlada Crne Gore je po osnovu kredita  koji je dobila od Međunarodne banke za obnovu i razvoj obezbijedila 6 miliona eura  za realizaciju druge faze projekta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

"U drugoj fazi projekta pored poboljšanja energetskih karakteristika zdravstvenih objekata radiće se na uspostavljanju mentoring sistema za praćenje, ne samo potrošnje energije i vode u zdravstvenim objektima, već i praćenje nivoa komfora kao i kreiranje održivog sistema finansiranja projekata energetske efikasnosti u javnom sektoru. To će omogućiti da se nakon realizacije druge faze projekta, radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti u ostalim zdravstvenim objektima, finansiraju iz ušteda koje se ostvaruju u adaptiranim zdravstvenim objektima", pojansili su iz tog resora.

Implementacija Projekta započeta je 2009. godine  i do sada je energetski  adaptirano 25 javnih objekata,  i to 16 zdravstvenih,  8 obrazovnih ustanova i  1 studentski dom.

„Realizacija druge faze projekta će biti još jedan u nizu pozitivnih primjera u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta rekonstruisanih objekata“, zaključio je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.