Tereza Mej pozvala lidere EU na kompromis
Tereza Mej

Da učine više ustupaka u teškim pregovorima o Bregzitu

Tereza Mej pozvala lidere EU na kompromis

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je lidere EU da učine više ustupaka u teškim pregovorima o Bregzitu.

Mej je u kolumni u njemačkom listu Velt pred večerašnji sastanak s liderima EU u Salcburgu pozvala da se pronađe zajednički jezik u pregovorima o Bregzitu.

Ona je zatražila da lideri EU omekšaju stav o pitanju irske granice, iako je opšti ton kolumne bio pomirljiv.

"Nijedna strana ne može od druge da traži neprihvatljivo, kao što su spoljne carinske granice između raznih djelova Velike Britanije", navela je Mej, misleći pritom na mogućnost da carinski propisi u Sjevernoj Irskoj budu drugačiji nego u ostatku države, prenosi Beta.

Glavni evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije je rekao da je EU spremna da iznese novi prijedlog o irskoj granici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.