Uhvaćen dječak koji je stavljao igle u jagode: To je bila šala...
Foto: Twitter

Uhvaćen dječak koji je stavljao igle u jagode: To je bila šala...

Za paniku nastalu među Australijancima zbog igli u jagodama, odgovoran je dječak, koji je priznao krivicu ističući kako se želio našaliti.

Zamjenik šefa policije Novog Južnog Velsa Stjuart Smit saopštio je da je dječak priznao da iz šale prije nekoliko dana u Sidneju stavio igle u jagode. 

”Namjera nije važna, ovaj postupak je mogao imati ozbiljne posljedice. Ustanovili smo da je dječak nekoliko puta izveo neslane šale, a među njima je i stavljanje igli u jagode”, kazao je Smit. 

Prema zakonu u ovoj saveznoj državi, kazna za svjesno nanošenje štete namirnicama je do deset godina, a nagrada za dojavu o počiniocima ovog kaznenog djela je i do 100.000 australijskih dolara (gotovo 62.000 eura). 

Kriza s iglama u jagodama pojavila se nakon što je prošle sedmice u Kvinslendu jedna osoba hospitalizovana zbog bolova u stomaku izazvanih nakon konzumiranja voća. Otkriveno je da je u jagode stavljena igla za šivenje, a kriza se proširila i na druge krajeve.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je oko 100 osoba pojelo jagode u kojima se nalazila igla. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.