Žene se u vezama goje, muškarci mršaju
Ilustracija

Žene se u vezama goje, muškarci mršaju

Iako se osjećamo najbolje kada smo na početku ljubavne veze, naučnici tvrde da prvi period zaljubljenosti može imati loš uticaj na naš izgled.

Istraživanje u kome je učestvovao veliki broj žena donijelo je zaista zanimljive rezultate. Naime, zaljubljene žene sklonije su gojenju, te već u prvoj godini veze mogu dobiti i do četiri kilograma više. 

Razlog je to što osjećaj prijatnosti i zadovoljstva koji donosi ljubav kod žena otvara apetit, te one jedu više nego inače. Isto tako, više od polovine ispitanica je priznalo kako su bile najmršavije dok su bile same, odnosno bez partnera. 

S druge strane, na muškarce ljubav djeluje potpuno suprotno. Naime, kada pronađe novu partnerku prosječni muškarac smrša do tri kilograma u prvih dvanaest mjeseci. 

Iako je glavni razlog za ovakve fizičke i psihičke promjene zaljubljenost i osjećaj sreće, koji otvara apetit, neke žene su pronašle neke druge krivce za debljanje. 

Nešto manje od polovine za gojenje je okrivilo svoje partnere i njihove loše navike u ishrani, koje uključuju masne grickalice uz film ili pak prejedanje u kasnim večernjim satima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.