Zirojević: Niti postoji odgovornost Brajovića, niti je državi nanesena šteta
Nikola Zirojević

Zirojević: Niti postoji odgovornost Brajovića, niti je državi nanesena šteta

Čak i u tri put URA družini, ovakvoj kakva je, malo bi ko stao iza ovoliko degutantnog saopštenja. Istini za volju, nema ih mnogo, a ni kvalitetom se ne mogu podičiti, ali boravak na ovom nivou političkog dna podvig je kojem su vični samo rijetki talenti poput Radeta Miloševića. Ne čudi, ide mu savršeno uz karakter i politički težinu, navodi u reagovanju Nikola Zirojević potpredsjednik Omladine Socijaldemokrata Nikšić.

Podsjećamo,  Rade Milošević,politički direktor Građankog pokreta URA kazao je danas da će račun od 115 miliona eura za gradnju petlje Smokovac, elektro i vodovovdne mreže za autoput , koji je tim bivšeg ministra saobraćaja Ivana Brajovića „zaboravio“ da stavi u Ugovor koštati građane nekoliko desetina miliona više.

Zirojević kaže da "iskreno žale što jedan mlad čovjek dozvoljava sebi da stane iza tako teških riječi i neistinitih kvalifikacija, iako sa druge strane razumiju da sa svojim kapacitetima drukčije ne može doći do izražaja".

"Možda prirepci Demokrata, žele silu na sramotu da fokus priče preusmjere sa posjete velikog lidera ove ispodcenzusne grupice građana Tajvanu, zemlji sa kojom Crna Gora nema uspostavljene diplomatske odnose. Ili ih je možda naljutio principijelni stav predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića, da poslanicima koji su verifikovali mandate i primaju poslaničke plate, a ne učestvuju u radu plenuma i radnih tijela Skupštine, ne mogu biti odobreni troškovi službenih putovanja u inostranstvo, ni troškovi odvojenog života", kaže Zirojević.

Dodaje i da će "ne radi Miloševića i njemu sličnih, već radi građana Crne Gore, ponoviti ono što je činjenica - niti postoji odgovornost predsjednika Brajovica koju dotični pominje, niti je državi nanesena šteta".

"Uostalom, i njemu i svima onima koji svojim površnostima, senzacionalističkim iskonstruisanim konstatacijama i besomučnim ponavljanjem neistina pokušavaju da diskredituju Socijaldemokrate i njenog predsjednika, poručujemo da prvo pročitaju Ugovor o projektovanju i izgradnji (klauzulu 4.19, 5.1, i mnoge druge) i Okvirni sporazum koji je sastavni dio ugovorne dokumentacije, koji pokazuju samo dio zaštitnih mehanizama obezbijeđen Ugovorom kojeg je usvojila Vlada i koji je bio dostavljen Skupštini Crne Gore prije njegovog stupanja na snagu. U krajnjem, o svemu ovome se oglasila i struka, te zbilja smatramo da mišljenje Miloševića, koji od privatnog sektora posjeduje jedino iskustvo u obijanju trafika, nije relevantno", saopštio je potpredsjednik osd Nikšić.

Ističe da Vlada, Skupština, Nadzorni organ, brojne ekspertske Komisije, ništa nisu zaboravili, već je sve definisano u navedenim dokumentima.

"Niko nije prinuđen ni na šta i ukoliko i dalje postoje razlike u tumačenju pojedinih pitanja, one se mogu rješavati uz primjenu odgovarajućih ugovornih mehanizama i to bez uticaja na dinamiku izgradnje i obaveze izvođača radova. Zato još jednom poručujemo dušebrižnicima iz različitih segmenata društva, koji netačne činjenice i tvrdnje nijesu ni  pokušali da provjere, da to što pokušavaju na sve načine da nanesu štetu Socijaldemokratama samo za rezultat ima trend konstantnog rasta podrške birača našoj partiji, koja je za samo godinu i po dana od parlamentarnih dvostruko uvećana i sa 12 i po hiljada porasla je na preko 25 hiljada"zaključuje Zirojević

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.