Puna podrška Crne Gore politici za koju je trebalo i vizije i hrabrosti

Premijer primio novog ambasadora Makedonije

Puna podrška Crne Gore politici za koju je trebalo i vizije i hrabrosti

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog.

Konstatovano je da su odnosi dviju prijateljskih država izuzetno kvalitetni i sadržajni te da Crna Gora i Republika Makedonija dijele iste evropske i evroatlantske vrijednosti te da obje zemlje vide budućnost u EU i NATO-u.

Predsjednik Marković je ponovio punu podršku Crne Gore postignutom Sporazumu o imenu ocijenivši da više od decenije u našem regionu nije bilo tako mudre i hrabre vizionarske odluke poput dogovora premijerā Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa.

„Vjerujem da će Makedonija uspjeti u politici za koju je trebalo i vizije i hrabrosti“ – rekao je predsjednik Marković ponovivši da je Crna Gora spremna da podijeli sva svoja iskustva iz evropske i evroatlantske integracije.

Ambasador Trpkoski je uručio predsjedniku Markoviću lične pozdrave premijera Zaeva i izrazio zadovoljstvo prijemom i atmosferom u našoj zemlji.

Premijer Marković i ambasador Trpkoski ocijenili su da postoji prostor za snažniju ekonomsku saradnju Crne Gore i Makedonije i to prvenstveno u oblastima turizma i proizvodnje hrane.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.