Članstvo Makedonije u NATO doprinijelo bi snažnijem i bezbjednijem regionu
Darmanović - Trpkoski

Darmanović - Trpkoski

Članstvo Makedonije u NATO doprinijelo bi snažnijem i bezbjednijem regionu

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog.

Tokom sastanka je ocijenjeno da bi članstvo Makedonije u NATO doprinijelo još snažnijem i bezbjednijem regionu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministar Darmanović je čestitao stupanje na dužnost ambasadoru i poželio uspješan mandat uz ocjenu da su odnosi dvije države odlični i prijateljski.

"Pozdravio je postizanje istorijskog sporazuma između Makedonije i Grčke uz uvjerenje da će, referendum zakazan za kraj ovog mjeseca, imati pozitivan ishod. Šef crnogorske diplomatije je istakao da Crna Gora iskreno podržava napore Makedonije u evroatlantskoj integraciji pružajući ekspertsku i praktičnu pomoć na tom putu", navodi se u saopštenju.

Ambasador Trpkoski je zahvalio za podršku koju Crna Gora pruža Makedoniji u integracionim procesima i ocijenio da odnosi dvije države mogu poslužiti kao primjer u regionu. Izrazio je očekivanje da će referendum, koji predstavlja istorijsku šansu za budućnost zemlje, imati pozitivan ishod i ubrzati put ka članstvu u EU i NATO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.